Navlékněte
si svůj
náhrdelník
zážitků!

Soutěžte se Snídaní a vyhrajte víkendový pobyt v Českomoravském pomezí!

Od pondělí 19. října do pátku 23. října můžete soutěžit v rámci pořadu Snídaně s Novou a vyhrát víkendový pobyt, který věnovala destinační společnost Českomoravské pomezí. Užijete si dvě noci v romantickém prostředí zámeckého areálu v Litomyšli, který je od roku 1999 zapsán na prestižní seznam světového dědictví UNESCO.

Během pobytu navštívíte kromě Litomyšle i další oblíbené cíle turistické oblasti Českomoravské pomezí. Malebný kraj s pohádkovými zámky, hradem opředeným tajemstvím, skalními labyrinty či řadou rozhleden a vyhlídkových věží okouzlí jistě i vás. Můžete se vydat do Poličky obepnuté středověkými hradbami či Moravské Třebové se zámkem a starověkým tajemstvím egyptské princezny Hereret. Ve Svitavách se seznámíte s osudy místního rodáka Oskara Schindlera a ve Vysokém Mýtě vás nadchne krása a noblesa historických automobilů z dob první republiky.

Českomoravské pomezí nabízí i mnohá další atraktivní místa. Můžete objevovat tajemné kouzlo hradu Svojanova i pohádkovou zdobnost zámku v Nových Hradech. Do dětství se vrátíte na mladějovské úzkokolejce nebo při procházce pískovcovými skalami Toulovcových maštalí.

 

Výherce týdenní soutěže se Snídaní s Novou se může těšit na dvě noci v Zámeckém pivovaru (Evropské školicí centrum) v Litomyšli. V budově bývalého zámeckého pivovaru z 16. století se snoubí staletá historie s moderní architekturou. Dnes budova nabízí unikátní prostory pro pořádání konferencí a kongresů i ubytovací služby pro až 57 osob v nezapomenutelném prostředí památky UNESCO.

 

V rámci pobytu bude připravena také tříchodová večeře pro dvě osoby v čtyřhvězdičkovém hotelu Aplaus, prohlídka litomyšlského renesančního zámku i možnost zapůjčit si elektrokola na celý den v Domě sportu Stratílek. Ať už na elektrokole nebo autem se pak můžete vydat za dalšími skvosty turistické oblasti Českomoravské pomezí.

Součástí balíčku od destinační společnosti Českomoravské pomezí budou také vstupenky pro dvě osoby na oblíbený středověký hrad Svojanov, renesanční zámek v Moravské Třebové, do Muzea českého karosářství ve Vysokém Mýtě, Centra Bohuslava Martinů v Poličce, litomyšlského Portmonea a na další místa regionu, které věnují jednotlivé turistické atraktivity.

 

O rozvoj cestovního ruchu v regionu podél historické hranice mezi Čechami a Moravou se stará destinační společnost Českomoravské pomezí, držitel certifikátu „Q“ Českého systému kvality služeb, který spravuje agentura CzechTourism. Českomoravské pomezí je jednou z pěti turistických oblastí Pardubického kraje (turistický region Východní Čechy).

 

Jiří Zámečník

Ministerstvo pro místní rozvoj
Projekt „Náhrdelník zážitků z Českomoravského pomezí“ byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.